Onze mensen

Onze medewerkers zijn het kloppend hart van ons bedrijf. Daar zijn we ons bij Van Gog Kwekerijen terdege van bewust. Zonder medewerkers geen kwekerij, zo simpel is het. Goed werkgeverschap heeft bij ons dan ook topprioriteit. Wij bieden een eerlijk belonings- en salarissysteem en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. We zorgen voor coaching en begeleiding op de werkvloer. We zijn niet zuinig met een compliment of een schouderklopje, maar laten ook weten op welk vlak iemand kan verbeteren. Met gerichte opleidingen en trainingen stimuleren we medewerkers zichzelf verder te ontwikkelen. We gaan respectvol met elkaar om en zijn altijd bereid elkaar te helpen. Zo werken we samen in een prettige en ongedwongen werksfeer.

Goed werkgeverschap is bij ons geen loze kreet, maar wordt ingegeven door onze rotsvaste overtuiging: als je goed bent voor je mensen, dan zijn de mensen ook goed voor jou.

Onze teams
Bij Van Gog Kwekerijen werken we met een vast team van zo’n 50 medewerkers. Gedreven en deskundige mensen met een groot hart voor het telen en voor het bedrijf. Altijd op zoek naar innovatieve manieren om het teeltproces verder te optimaliseren. Met een grote dosis eigen verantwoordelijkheid en vrijheid om initiatieven te ontplooien. Zij worden ondersteund door vakkundige collega’s in de backoffice in Deurne. Die zorgen ervoor dat, naast de teelt, alle andere bedrijfsmatige zaken soepel verlopen.

Ons vaste team wordt omringd door een grote groep uitzendkrachten, waarvan de meesten al jaren bij Van Gog Kwekerijen werken. Deze veelal Poolse collega’s werken zo’n 8 tot 12 weken in onze kassen en zijn dan 3 tot 6 weken vrij. Op basis van een jaarschema plannen we al deze werk- en vakantieweken van tevoren goed in. Dat schept duidelijkheid voor iedereen en biedt onze medewerkers zekerheid op baanbehoud.

Goede voorzieningen
Van Gog Kwekerijen werkt al jaren met een vast uitzendbureau, waar we een solide relatie mee hebben opgebouwd. Wij hechten grote waarde aan goede voorzieningen voor onze medewerkers. We zorgen er altijd voor dat zaken rondom huisvesting, vervoer, medische hulp, bedrijfskleding, Nederlandse taalles en alledaagse ondersteuning goed geregeld zijn.  

Eigen huisvesting
Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers een fijne plek hebben om te verblijven, in de periodes waarin ze in Nederland bij onze kwekerij werken. Daarom heeft Van Gog Kwekerijen op elke locatie eigen huisvesting met goede voorzieningen.

In Horst heeft Van Gog Kwekerijen in 2019 mooie, nieuwe huisvesting gebouwd, direct naast de kassen. Met 2-persoons kamers, voorzien van eigen badkamer. En gemeenschappelijke keukens en ruimtes voor ontspanning.

In Helmond verblijven onze collega’s in het centrum van de stad, waar een voormalig kantorencomplex is omgebouwd naar 2-, 3- en 4-persoonskamers. Met op elke etage gemeenschappelijke badkamers en een gezamelijke goed uitgeruste keuken.

In Asten maken we voor de huisvesting van onze Poolse collega’s gebruik van voormalig hotel-restaurant De Peelsprong. Het gebouw beschikt over 2-3 persoons kamers en gemeenschappelijke faciliteiten. Ook is er in Asten naast de kassen in 2022 een nieuwe huisvesting gebouwd. Met 2-persoons kamers, gemeenschappelijke faciliteiten en ruimtes voor ontspanning is ook dit een mooie huisvesting.

Vervoer
Van Gog bedrijfsbusjes zijn beschikbaar voor het vervoer van en naar de werkplek, maar kunnen ook gebruikt worden om boodschappen mee te doen of om collega’s naar/van het vliegveld te vervoeren. Op alle locaties zijn gratis leenfietsen beschikbaar.

Bedrijfskleding
Al onze medewerkers in en rond de kassen dragen bedrijfskleding. Met het oog op voedselveiligheid en hygiëne wordt deze kleding op het bedrijf zelf gewassen. Elke ochtend ligt er voor iedereen een schone set klaar.

onze-mensen.jpg onze-mensen.jpg onze-mensen.jpg