Deel 10: Nanobubbels

Van Gogs Groene Reis naar een Duurzame Toekomst – deel 10

Go for Water > Nanobubbel-Technologie

Bij Van Gog Kwekerijen bewateren we onze planten met zeer zuurstofrijk water. Hiervoor gebruiken we de nanobubbel-technologie van Moleaer. Deze machine zet zuiver zuurstof om in triljoenen nanobubbels, die we toevoegen aan de watersilo. Deze microscopisch kleine bubbels blijven lange tijd aanwezig in het water en leveren hun zuurstof af tot in de wortels van de plant.

Een hoge waterkwaliteit is belangrijk voor een goede teelt en de gezondheid van een plant. Zuurstofrijk water verhoogt de weerbaarheid van de plant, zorgt voor een betere wortelontwikkeling en onderdrukt wortelziektes.

Zuurstofrijk water zorgt daarnaast ook voor een schoon leidingsysteem. De nano-zuurstofbubbels breken biofilm en algen af, waardoor er geen laagje ontstaat aan de binnenkant van de leidingen. Zo is er minder kans op verstoppingen en vervuiling van het systeem.

In combinatie met onze andere duurzame maatregelen draagt de nanobubbel-technologie bij aan een gezonde teelt. En dát is waar we bij Van Gog Kwekerijen voor gaan!

deel-10:-nanobubbels.JPG