Komkommers

In onze kassen in Asten, Helmond en Horst telen we komkommers van topkwaliteit, in verschillende gewichtsklassen en lengtes. Om het hele jaar door te kunnen oogsten, maken we in sommige kassen gebruik van kunstmatige groeibelichting.

Wij kweken onze komkommers op een substraat van perliet. Deze natuurlijke ondergrond heeft een ideale water-lucht verhouding en zorgt voor een goede wortelontwikkeling van de planten.

Dagelijks controleren wij onze planten op groei en kwaliteit. We scouten de bladeren en vruchten ook op ongewenste bezoekers die ziektes of plagen kunnen veroorzaken. Ter bestrijding hiervan gebruiken we nuttige insecten (zoals sluipwespen en mijten) en biologische gewasbescherming. Alles moet in de juiste balans op elkaar afgestemd zijn voor een optimale oogst.

Onze geautomatiseerde verpakkingslijnen zorgen voor een snelle verwerking van de grote hoeveelheden die wij dagelijks naar onze klanten versturen. Onze verpakkingen zijn maatwerk, helemaal afgestemd op de wensen van de klant.

Bij Van Gog Kwekerijen wordt de hele oogst gebruikt. We gooien dus niets weg. Het restant komkommers dat niet voldoet aan de hoge standaard van grote supermarktketens, wordt door slaatjesfabrikanten gebruikt voor garnering. Ook worden ze verwerkt in sappen en smoothies of als halffabricaat in voedingsmiddelen. Zelfs de cosmetica industrie maakt voor haar producten gebruik van onze komkommers.

Van Gog komkommers worden vooral in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk verkocht.

komkommers.jpg komkommers.jpg