Aardbeien

In onze kassen in Horst kweken wij verschillende rassen aardbeien: de zogenaamde doorteelt aardbeien en doordragers. Door de combinatie van deze verschillende rassen kunnen wij bijna het hele jaar door smaakvolle aardbeien leveren van topkwaliteit.

Onze aardbeien worden gekweekt op een substraat van kokos. Deze natuurlijke ondergrond heeft een ideale water-lucht verhouding en zorgt voor een goede wortelontwikkeling van de planten.

Dagelijks controleren wij onze planten op groei en kwaliteit. We scouten de bladeren en vruchten ook op ongewenste bezoekers die ziektes of plagen kunnen veroorzaken. Ter bestrijding hiervan gebruiken we nuttige insecten (zoals de roofmijt Cucumeris) en biologische gewasbescherming. Alles moet in de juiste balans op elkaar afgestemd zijn voor een optimale oogst.

Ook de bestuiving van de planten vindt plaats op een natuurlijke manier, met hommels en bijen.

Onze aardbeien worden geplukt in bakjes van 200 tot 500 gram. Het merendeel is voor de export. Een klein deel van de oogst gaat zelfs helemaal naar Japan. Deze aardbeien worden na het oogsten als bonbons zo mooi ingepakt, in keurige rijtjes van dezelfde grootte, afgedekt met noppenfolie. Elke pallet wordt door de keuringsdienst gekeurd. Vandaag geplukt gaat morgen ingepakt, gekeurd en gekoeld met luchtvracht naar Japan. 

 

 

aardbeien.jpg aardbeien.jpg